събота, юли 24, 2010

Синдром на втория ден

"Попитах мойта чаша
Какво ще стане
щом спре до мен смърта
и устни в устни впити
тихо тя ми отговори:
Пий! Не ще те има вечно на света."

О. Хаям



Снощи -купон, а днес спомените са кът? Боли те главата? От вътре нещо се повдига и иска да се излее навън за да направи място на душата ти да се прибере обратно в тялото.
И пак си казваш: “Никога повече така!”


Познато ли ти е това състояние, То се нарича абстиненция или просто махмурлук.
Причината за този дискомфорт, е че концентрацията на алкохол в кръвта рязко спада и се понижава водно-солевият баланс, от там и нарушение на функцийте на организма.
Нека не позволяваме алкохола в кръвта да намаля. (шегичка).
Тогава прочети тази колекция от ефикасни рецепти за изтрезняване за да изпитваме "удоволствие от махмурлука" и я допълните по долу като използваш бутона "Коментари"!
1. Пий още!Клин клин избива! Забрави всички дроги – от алказелцер до аспирин. Просто удари една голяма бира и ще си свеж като разгонен хамстер.
Но незабравяй, че неправилното изтрезняване води до поредното пиянство.
2. Пий зелева чорба, кисело мляко,яж кисели краставички, лимони, киселец. Може да не ти мине главата, но поне няма да ти се драйфа толкова.
Гореща шкембе чорба е амброзия за твоите черва.
3. Спи!И без това няма да свършиш нищо смислено. Но живот без проблеме не е интересен. Две спанета и две сранета и си готов, освен ако не се успиш за работа.
4. Намери си занимание!На женените проблема им е решен. Когато ти гръмне главата, махмурлукът ще си вземе багажа и доброволно ще се изнесе от черепа ти.

5. Никога не смесвай алкохола, но "Пиене без напиване си е зеносване на материяла". Пий оригинални питиета и внимавай винаги да не попадаш в случки като следващата. Събужда се мъж на сутринта след тежка пиянска вечер. До него в леглото спи някаква жена. Тежко въздъхва мъжът и отива в банята. Поглежда се в огледалото и забелязва, че от устата му виси конец... “Господи, дано да е пакетче чай!”, мисли си той.

6. Не преяждай, но подложи преди това. Като анинапиващо средство може да се използваолио или масло преди употребата на "Водата на живота". Алтернатива е и активния въглен - 1 таблетка на 10 кг. живо тегло:-). препечената филия действа като гъба за алкохола, ако слагате над чашата с водка за 5 минути по една такава, ще изпитате поне 2 пъти повече "наслада на небцето и душата".


7. За по тежки случай има медикаменти като "Алказалцер" "Антипухмелин" "Кудзо",
но и едно кафе с витамини и "Есенциал форте" върши работа,
или китайски чай за изтрезвяване (комбинация от мента, мащерка, жълт кантарион).
Може и зелен чай с лимон или витамин С със студена минерална вода изпита на големи глътки направо те изкарва от гроба.
8. Може би по-леко ще ти стане ако почетеш малко класика като например Омар Хаям - поет на виното и жените (виште по-долу две извадки от производенията му), за тези който не могът да чета има сайтове за поезия http://golidumi.com/ или просто се поровичкай в нета и помни най-виликите открития са дело на пияни умове.

"Ще се опия тъй, че мойта пръст.

На вино ще дъхти околовръст

и ако някой правоверен мине ще види закъснялата ми мъст

Разгледай и тук, може да намериш още рецепти против махмурлук
Споделете в:    Facebook Twitter Google+или   🔖 Postvai.COM

0 коментара:

Публикуване на коментар